+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Zwolle

In de middeleeuwen vonden ze het een goed idee een vesting te bouwen op een dekzandrug aan de rivier de Aa, deze vesting heeft zich door de eeuwen heen gevormd tot het huidige Zwolle. Zwolle is de hoofdstad van provincie Overijssel en maakt net als Hasselt en Kampen deel uit van de regio IJsseldelta. De stad beschikt over zowel een middeleeuwse structuur als de structuur van een vestingstad, deze structuren komen samen in de Zwolse binnenstad, die sinds 1993 in de boeken staat als beschermd stadsgezicht.

Dakkapellen in Zwolle

Windesheim is naast Zwolle de enige plaats in gemeente Zwolle, heeft 29 rijksmonumenten en een paar honderd inwoners. De stad Zwolle heeft iets meer dan 440 rijksmonumenten, toch betekent dat niet dat Zwolle alleen bestaat uit oude bouwwerken. Zo zijn in stadsdeel Zwolle-Zuid de nieuwbouwwoningen om de nostalgische boerderijen heen gebouwd en is een dakkapel niet bepaald zeldzaam. In Zwolle hebben ze niet heel moeilijke regels met betrekking tot dakkapellen, leert de Zwolse welstandsnota, die dateert uit 2012.

Bijzondere regels en legeskosten in Zwolle

Op pagina 69 tot en met 72 van de welstandsnota staan de sneltoetscriteria voor dakkapellen beschreven. Die criteria leren de lezer dat dakkapellen op de voorgevel niet breder mogen worden gemaakt dan 50% van de breedte van het dakvlak, met een uiterste van 350 centimeter. Daarnaast mogen dakkapellen niet hoger worden gemaakt dan 150 centimeter. U moet in Zwolle flink betalen voor een vergunning, want naast een standaard bedrag van € 347, vraagt de gemeente 2,84% over de bouwkosten boven € 2.250.

Andere steden in deze regio

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes