+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Venlo

Naast een handels- en transportstad is Venlo een industriestad, gelegen in het noorden van Limburg en ingeklemd tussen Blerick, Tegelen en Velden. De stad Venlo heeft iets minder dan 40.000 inwoners, waar de gemeente Venlo dik 100.000 heeft. Ongeveer 30% van de inwoners woont in stadsdeel Blerick, 25% zetelt in stadsdeel Tegelen, 10% in stadsdeel Arcen en Velden en de rest in het dorp Belfeld en de stad Venlo. Venlo ligt net als Maastricht aan de Maas en beschikt evenals Maastricht over een historisch centrum.

Dakkapellen in Venlo

In 2013 heeft gemeente Venlo een nieuwe welstandsnota gepubliceerd, waarin drie welstandsniveaus aan bod komen. Wanneer een gebied valt onder niveau welstandsvrij, dan vindt geen preventieve beoordeling plaats, met andere woorden er wordt niet gekeken of een dakkapel voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Voor dakkapellen in gebieden met het predicaat regulier geldt dat zij moeten voldoen aan minimaal de welstandscriteria. Dat betekent bijvoorbeeld dat een dakkapel op de voorgevel niet breder mag worden gemaakt dan 50% van de breedte van het dakvlak.

Welstandsniveaus Venlo

Bijzondere regels en legeskosten in Venlo

Woont u toevallig in een gebied waar welstandsniveau bijzonder geldt, dan moeten de plannen voor een dakkapel worden voorgelegd aan de welstandscommissie. U vindt op de afbeelding boven deze alinea de welstandsniveaus. Daarnaast vermeldt de Venlose welstandsnota vanaf pagina 79 de regels die gelden in ieder gebied, van Tegelen tot Venlo-Noord en van Blerick tot Venlo-Oost. In Venlo kost een vergunning voor een dakkapel € 250, tenminste als de dakkapel niet meer kost dan € 9.090, want dan geldt een percentage van 2,9% van de kosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes