+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Utrecht

Op basis van het inwonersaantal is Utrecht de vierde stad van Nederland. De stad vormt het middelpunt van de gemeente en provincie Utrecht en is centraal gelegen op een knooppunt van snelwegen en spoor- en waterwegen. Door met name het laatste is Utrecht de hardst groeiende economische regio in Nederland. Niettemin staat Utrecht ook bekend om haar historisch centrum, met als hoogtepunten de Oude- en Nieuwegracht en natuurlijk de Domtoren. Niet voor niets wordt Utrecht de Domstad genoemd en heten de inwoners Domstedelingen.

Dakkapellen in Utrecht

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam heeft Utrecht geen stadsdelen, maar wijken. Bekende wijken zijn Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, beiden hebben de grote van een kleine stad en kenmerken zich door de vele nieuwbouwprojecten. Het is eenvoudiger een dakkapel te plaatsen in een wijk als Vleuten-De Meern, dan in een wijk als Binnenstad, dat grotendeels een beschermd stadsgezicht is. Een dakkapel kunt u zonder vergunning plaatsen, zolang aan de redelijke eisen van welstand wordt voldaan en de dakkapel op de achtergevel wordt geplaatst.

Bijzondere regels en legeskosten in Utrecht

Voor een dakkapel op de voorgevel is altijd een vergunning nodig. In Utrecht mag een dakkapel op de voorgevel niet breder zijn dan 50% van de breedte van het dakvlak, dit kan worden gelezen op http://www.utrecht.nl/stedenbouw/welstandsnota/welstandscriteria/, waarop ook is vermeld dat oorspronkelijke dakkapellen met karakteristieke kenmerken niet mogen worden vervangen door dakkapellen die voldoen aan de sneltoetscriteria. De legeskosten in Utrecht worden berekend door 2,26% van de bouwkosten te nemen en zijn minimaal € 130.

Andere steden in deze regio

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes