+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Tilburg

De eerste Tilburgers stammen uit 9.000 voor Christus, daarmee behoort Tilburg tot de oudste steden van Nederland. Het huidige Tilburg heette vroeger Oost-Tilburg, waar West-Tilburg werd gevormd door Oisterwijk. Beide delen waren onderdeel van Groot-Tilburg, waartoe ook plaatsen behoorden als Goirle, Berkel-Enschot en Udenhout. De laatste twee dorpen maken nog steeds deel uit van gemeente Tilburg. Tilburg is van oorsprong een textielstad, beschikt over 264 rijksmonumenten en is onderverdeeld in vier stadsdelen.

Dakkapellen in Tilburg

Dakkapellen zijn alleen vergunningsvrij te plaatsen op achtergevels en zijgevels die niet liggen aan een openbare weg of openbaar groen, mits de woning geen deel uitmaakt van een beschermd dorps- of stadsgezicht en voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Wanneer aan één van deze voorwaarden niet wordt voldaan, dan is een vergunning nodig. In Tilburg kost een vergunning 3,18% van de bouwkosten en geldt een minimumbedrag van € 160. Deze bedragen zijn niet heel bijzonder, dat geldt ook voor de welstandsnota van Tilburg.

Bijzondere regels en legeskosten in Tilburg

Toch valt één ding op aan de welstandsnota, hierin is namelijk geen maximale breedte voor een dakkapel op de voorgevel genoemd. Wel heeft de welstandsnota enkele regels die betrekking hebben op de positionering van een dakkapel. Zo moet bij een vergunningsplichtige dakkapel aan weerszijden een afstand van 120 centimeter opengelaten worden, in plaats van 50 centimeter. Ook mag de frontale oppervlakte (breedte x hoogte) van een dakkapel die moet worden geplaatst op een beschermd dorps- of stadsgezicht niet groter zijn dan 1 vierkante meter.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes