+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Terneuzen

Terneuzen kreeg als één van de laatste Nederlandse steden stadsrechten en telt momenteel net geen 25.000 inwoners. De stad heeft een centrumfunctie in Zeeuws-Vlaanderen, met ondermeer het streekziekenhuis, een theater, een zwembad en zelfs een skihal. De gemeente Terneuzen bestaat uit de stad Terneuzen en de dorpen Axel, Sas van Gent, Hoek, Zaamslag en nog acht anderen. In totaal wonen in de gemeente 55.000 mensen, daarmee is het de grootste Zeeuwse gemeente, groter dan Middelburg, Vlissingen, Goes en Zierikzee.

Dakkapellen in Terneuzen

De samenstelling van Terneuzen is voor het laatst veranderd in 2003, toen Axel en Sas van Gent aan de gemeente werden toegevoegd. In deze plaatsen gelden nu dezelfde regels voor dakkapellen als in Terneuzen, dat betekent dat of de welstandscriteria moeten worden gevolgd of de trendsetter. Een trendsetter is een eerder geplaatste dakkapel in dezelfde straat op een zelfde woningtype. Wanneer u besluit de welstandscriteria te volgen, dan kan de dakkapel op de voor- of openbaar gekeerde zijgevel niet breder worden gemaakt dan 40% van de breedte van het dakvlak.

Bijzondere regels en legeskosten in Terneuzen

Aan de breedte van een dakkapel op de voor- of openbaar gekeerde zijgevel is ook een uiterste gesteld, namelijk 3 meter. Tevens is het niet toegestaan een dakkapel hoger te maken dan 1,3 meter en rondom de dakkapel moet minimaal een halve meter dakpannen zitten, behalve aan de bovenzijde, waar minimaal een meter dakpannen vereist is. De regels in Terneuzen kunnen worden gevonden op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Bouwen/Bouwen_en_verbouwen. De legeskosten in Terneuzen bedragen minstens € 97,40 of 1,96% van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes