+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Rotterdam

Rotterdam kan niet worden vergeleken met een andere Nederlandse stad, dit heeft te maken het verleden. Alsook Amsterdam heeft Rotterdam haar naam te danken aan een dam die werd gebouwd, alleen heette de rivier niet de Amstel, maar de Rotte. In tegenstelling tot het historisch centrum van Amsterdam, is van het historisch centrum van Rotterdam na de oorlog weinig meer over, dat had wel gekund, maar de Rotterdammers kozen anders. In Rotterdam werd bewust gekozen voor modernisering en daarmee vernieuwde architectuur.

Dakkapellen in Rotterdam

Waar het centrum van iedere Nederlandse stad wordt gekenmerkt door monumenten, vind je in Rotterdam eigentijdse bouwwerken. Toch heeft Rotterdam ook typisch Nederlandse woonwijken, met een veelvoud aan dakkapellen. De regels met betrekking tot dakkapellen zijn in Rotterdam niet heel anders, dan in Spijkenisse of Vlaardingen. Een nieuwe dakkapel moet er zoveel mogelijk uitzien als een bestaande dakkapel. Op de voorgevel mag niet zonder vergunning een dakkapel worden geplaatst en de dakkapel mag niet breder zijn dan één derde van de breedte van het dakvlak.

Bijzondere regels en legeskosten in Rotterdam

Normaal gesproken mag een dakkapel op de achtergevel 175 centimeter hoog worden gemaakt, dit geldt vaak niet voor een dakkapel op de voorgevel, zo ook niet in Rotterdam, waar de welstandsnota een maximale hoogte van 150 centimeter aangeeft. In de welstandsnota staat nog veel meer informatie, bijvoorbeeld over dakkapellen op lessenaars- en zadeldaken. Helaas vermeldt de welstandsnota niet de legeskosten. De kosten van een vergunningsaanvraag voor een dakkapel in Rotterdam zijn € 420, op voorwaarde dat de dakkapel niet meer kost dan € 7.700.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes