+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Nijmegen

Iets meer dan 165.000 mensen noemen Nijmegen hun woonplaats, daarmee is het de grootste Gelderse stad. Verreweg de meeste mensen wonen ten zuiden van de Waal, de bewoners van het dorp Lent daargelaten. De stad telt negen stadsdelen, zoals het relatief oude Nijmegen-Midden, het iets jongere Dukenburg en de nieuwbouwwijken die onderdeel uitmaken van Nijmegen-Noord. Nijmegen en Lent vormen samen gemeente Nijmegen, een gemeente die wordt omringd door grote dorpen/kleine steden als Elst, Groesbeek en Wijchen.

Dakkapellen in Nijmegen

Gemeente Nijmegen hanteert niet heel aparte regels voor dakkapellen. Net als in veel andere gemeenten mag een dakkapel op de voorgevel de helft van de breedte van het dakvlak beslaan. Dat betekent, dat op de voorgevel van een woning met een breedte van 600 centimeter een dakkapel mag worden geplaatst met een breedte van 300 centimeter. Nijmegenaren die interesse hebben in een dakkapel kunnen gebruik maken van http://www.digitaledakkapel.com, waarop een driedimensionale tekening kan worden gemaakt van de toekomstige dakkapel.

Bijzondere regels en legeskosten in Nijmegen

De website houdt rekening met het daktype, heeft u een lessenaars- of mansardedak, een symmetrisch- of zadeldak of een asymmetrisch- of schilddak. Daarnaast vraagt de website naar de woningbreedte en –diepte en verschillende hoogtes, zoals de nok- en vloerhoogte. De website gebruikt de informatie om te bepalen of een dakkapel vergunnings- en/of welstandsvrij is en om de genoemde driedimensionale tekening te maken. In Nijmegen bedragen de legeskosten 2,14% van de bouwkosten en geldt een minimumbedrag van € 133,11.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes