+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Middelburg

Met minder dan 50.000 inwoners behoort Middelburg tot de kleinere provinciehoofdsteden. De stad ligt op schiereiland Walcheren, net als Veere en Vlissingen en is na Terneuzen de meest ondernemende stad van Zeeland. Door het toerisme heeft Middelburg veel winkels in verhouding tot het aantal inwoners. Naast de stad Middelburg maken de plaatsen Arnemuiden, Kleverskerke, Nieuw- en Sint Joosland en Sint Laurens deel uit van gemeente Middelburg. Een gemeente met meerdere beschermde stadsgezichten en een groot aantal rijksmonumenten.

Dakkapellen in Middelburg

Toch beschikte Middelburg tot mei 1940 over meer monumenten, maar hier is door de Duitsers verandering in gebracht. De stad is direct weer herbouwd en beschikt momenteel over een fraai historisch centrum, waar dakkapellen niet domineren, zoals in sommige andere Middelburgse wijken. Niettemin hanteert gemeente Middelburg strengere regels dan de meeste andere gemeenten. Zo mag een dakkapel op de voorgevel niet breder worden gemaakt dan één derde van de breedte van het dakvlak en is een dakkapel hoger dan 150 centimeter niet toegestaan.

Bijzondere regels en legeskosten in Middelburg

U kunt een dakkapel op de achtergevel zo breed maken als u zelf wilt, mits een halve meter aan de weerszijden wordt opengelaten en het pand geen speciale status heeft. Vergunningsplichtige dakkapellen op de achtergevel mogen niet breder worden gemaakt dan 50% van de breedte van het dakvlak, met een uiterste van 300 centimeter. Verder leert de welstandsnota dat het boeiboord maximaal 25 centimeter hoog mag zijn. De Middelburgse legesverordening leert ons dat een vergunning € 85 kost tot € 5.000 bouwkosten en € 166 tot € 10.000 bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes