+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Lelystad

In 1967 werd Lelystad voor het eerst bewoond en in 1980 werd de stad bestempeld als gemeente. Inmiddels heeft de stad die vernoemd is naar Cornelis Lely meer dan 75.000 inwoners. Dat neemt niet weg dat Lelystad zich nog meer probeert te profileren als aantrekkelijke woonstad met attracties, natuur en werkgelegenheid en meer aansluiting zoekt met de Randstad. Lelystad is een nieuwe stad met één rijksmonument (Scheepswrak VAL 1460) en tien gemeentelijke monumenten. Samen met gemeente Almere, Dronten en Zeewolde vormt Lelystad de Flevopolder.

Dakkapellen in Lelystad

Lelystad staat niet bekend om haar monumentale bouwwerken en beschikt ook niet over beschermde stadsgezichten. Toch betekent dat niet dat je op de voorgevel een dakkapel zonder vergunning kunt plaatsen. In Lelystad mag een dakkapel op de voorgevel niet breder worden gemaakt dan 50% van de breedte van het dakvlak, met een uiterste van 350 centimeter. Verder laat de afbeelding onder deze alinea zien, dat de maximale hoogte 150 centimeter bedraagt en de ruimtes rondom de dakkapel minimaal 100 centimeter moeten zijn.

Dakkapel voorgevel Lelystad

Bijzondere regels en legeskosten in Lelystad

Op pagina 69 van de welstandsnota is te lezen dat een dakkapel bij een asymmetrisch dak in het onderste dakvlak moet worden geplaatst en dat hetzelfde geldt voor dakkapellen bij mansardedaken. Daarnaast mag je niet meer dan één dakkapel op de voorgevel plaatsen, waar op de achtergevel twee dakkapellen zijn toegestaan. Overigens hoeft u als Lelystedeling geen zorgen te hebben over hoge vergunningskosten, want deze bedragen slechts 2,1% van de bouwkosten, met een minimum van € 41,45.

Andere steden in deze regio

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes