+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Helmond

In het zuidoosten van Brabant ligt het historische Helmond, een gemeente met plusminus 90.000 inwoners. Die bovendien onderdeel uitmaakt van Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en stedelijk netwerk BrabantStad. Helmond is opgericht in 1225 door Hertog Hendrik I van Brabant en richtte zich vanaf de negentiende eeuw op de metaal- en textielindustrie. Tegenwoordig houdt Helmond zich bezig met meer hedendaagse technologie. De stad Helmond vormt samen het dorp Stiphout en de voormalige dorpen Brouwhuis en Mierlo-Hout de gemeente Helmond.

Dakkapellen in Helmond

Je kunt niet zeggen dat gemeente Helmond heel makkelijk is op het gebied van dakkapellen. Wanneer in een straat of buurt nog geen dakkapel staat, dan willen ze dat liever zo houden. Een dakkapel moet een ondergeschikte toevoeging zijn aan het hoofdgebouw, dat is ook terug te zien in de sneltoetscriteria. De sneltoetscriteria vermelden onder andere dat rondom de dakkapel minimaal een meter dakvlak moet zitten en dat de dakkapel niet hoger mag worden gemaakt dan 50% van de hoogte van het verticale dakvlak, met een uiterste van 1,35 meter.

Bijzondere regels en legeskosten in Helmond

Voor de breedte geldt een percentage van 30%, met een uiterste van 2 meter. Verder kan gemeente Helmond veel detaillering niet waarderen, dat betekent een bescheiden boeiboord, overstek en ornamenten. Daarnaast is het volgens de Helmondse sneltoetscriteria niet toegestaan een dakkapel te plaatsen op een voordakvlak met een hellingshoek van minder dan 30 graden. In Helmond moet voor een omgevingsvergunning minimaal € 200 worden betaald en anders geldt een percentage van 3,50% over een veelvoud van € 500 van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes