+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Haarlem

Iedere Nederlander leert op de lagere school dat niet Amsterdam, maar Haarlem de provinciehoofdstad van Noord-Holland is. De stad Haarlem vormt samen met een gedeelte van het dorp Spaarndam de gemeente Haarlem. Het Haarlemse centrum stationeert zich op een afgegraven strandwal en vormt zich door het Haarlemmerhoutkwartier en Noord-Haarlem. Ten zuiden van het centrum liggen bekende dorpen als Bennebroek en Heemstede, waar ten westen van Haarlem kustdorpen liggen als Bloemendaal en Santpoort.

Dakkapellen in Haarlem

Net als veel andere steden in de Randstad heeft Haarlem een historisch centrum met grachten en singels, dit centrum is lange tijd geleden bestempeld als beschermd stadsgezicht. Het is dan ook niet zo makkelijk hier een dakkapel te plaatsen. De arbeidersbuurten in het oosten van Haarlem lenen zich hiervoor beter, net als Schalkwijk in Zuid-Haarlem, dat werd gebouwd tussen de jaren zestig en tachtig. In Haarlem gelden niet hele ingewikkelde regels met betrekking tot dakkapellen, zoals de Haarlemse sneltoetscriteria vertellen.

Bijzondere regels en legeskosten in Haarlem

De gemeente Haarlem heeft uniformiteit hoog in het vaandel staan, met andere woorden, een nieuwe dakkapel moet er hetzelfde uitzien als een al geplaatste dakkapel. In Haarlem mogen dakkapellen op de voorgevel niet breder zijn dan de helft van het dakvlak. Overstekken mogen niet breder worden gemaakt dan 10 centimeter en boeiboorden niet breder dan 20 centimeter. Buiten dat gelden niet hele bijzondere regels, dat kan ook worden gezegd over de hoogte van de legeskosten, die minimaal € 136 bedragen of 2,87% van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes