+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Enschede

Enschede maakt deel uit van regio Twente, mag zich op basis van het inwonersaantal de grootste Overijsselse stad noemen en is de elfde gemeente van Nederland. De plus- of stadsregio Twente bestaat uit veertien gemeenten, waarvan Enschede, Almelo en Hengelo de belangrijkste participanten zijn. Ooit is de stad begonnen als agrarische nederzetting, waar het huidige Enschede zich bezighoudt met het verlenen van diensten. Tot gemeente Enschede behoren de dorpen Boekelo, Glanerbrug, Lonneker en Usselo en de stad Enschede.

Dakkapellen in Enschede

Enschede is onderverdeeld in vijf stadsdelen, met in totaal 60 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, zoals het voormalige kantoor van de Twentsche Bank en het Elderinkshuis, een woning die stamt uit 1783. Dit soort monumenten leent zich niet voor een dakkapel, dat is anders voor woningen in wijken als Wesselerbrink en Het Zeggelt. Net als in iedere Nederlandse gemeente is ook in Enschede een dakkapel vergunningsvrij op de achtergevel te plaatsen en geldt voor een dakkapel op de voorgevel een zogenaamde omgevingsvergunning.

Bijzondere regels en legeskosten in Enschede

Gemeente Enschede heeft niet heel spectaculaire regels met betrekking tot dakkapellen. Volgens de redelijke eisen van welstand mag een dakkapel op de voorgevel niet breder worden gemaakt dan 50% van de breedte van het dakvlak en hoger dan 130 centimeter. U bent verplicht de detaillering en materialen van de woning te kopiëren naar de dakkapel en de gemeente raadt vreemd genoeg aan deugdelijke materialen te gebruiken. Ook in Enschede brengen ze leges in rekening, deze bedragen € 25,40 per strekkende meter dakkapel en zijn minimaal € 225.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes