+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Eindhoven

Eindhoven is niet alleen de grootste gemeente van provincie Noord-Brabant, het is ook het technologisch centrum van Zuid-Nederland. Ruim één derde van het budget in Nederland voor onderzoek en ontwikkeling wordt in Eindhoven en omstreken uitgegeven. De stad Eindhoven en het dorp Acht vormen samen de gemeente Eindhoven. Net als twintig andere Brabantse gemeenten behoort Eindhoven tot het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Bekende deelnemende gemeenten zijn Deurne, Geldrop-Mierlo, Helmond, Valkenswaard en Veldhoven.

Dakkapellen in Eindhoven

Niet heel Eindhoven staat in het teken van technologie, zo biedt bijvoorbeeld het centrum plaats aan meer dan honderd rijksmonumenten. Ook heeft Eindhoven enkele beschermde stadsgezichten, zoals Philipsdorp en Villapark Tongelre, waar het is toegestaan een dakkapel te plaatsen met een vergunning. Eindhoven heeft voor woningen die onderdeel uitmaken van een beschermd stadsgezicht niet heel andere regels. In de welstandsnota van Villapark Tongelre staat ondermeer vermeld dat dakkapellen niet breder mogen worden gemaakt dan 60% van de breedte van het dakvlak.

Bijzondere regels en legeskosten in Eindhoven

De sneltoetscriteria die gelden voor woningen in Villapark Tongelre, gelden voor de meeste Eindhovense woningen. Dat betekent onder andere dat de kleuren van een dakkapel moeten worden afgestemd op de kleuren van de woning, dat het boeiboord niet hoger mag zijn dan 25 centimeter en het kozijn niet hoger dan 125 centimeter, ook moet herhaling van ontwerp plaatsvinden (http://www.eindhoven.nl/artikelen/Welstandsnota.htm). In Eindhoven is een vergunning voor een dakkapel niet goedkoop. U moet voor een dakkapel die meer kost dan € 5.000 precies € 513 betalen en anders € 310.

Andere steden in deze regio

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes