+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Ede

Ede is een stad en gemeente in de provincie Gelderland, de gemeente telt naast de stad Ede negen dorpen, waaronder Bennekom, Lunteren en Otterlo. In totaal wonen in de gemeente 110.000 mensen. Ede ligt op de westflank van de Veluwe en maakte onderdeel uit van Operatie Market Garden. Een bekende operatie van de geallieerden die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog en had moeten leiden tot de verovering van ondermeer Arnhem. Nu biedt Ede onderdak aan enkele grote bedrijven, zoals Deli XL en RVS verzekeringen, die de lokale economie prikkelen.

Dakkapellen in Ede

Ede is al decennia lang een interessante plaats voor grote bedrijven en vroeger was ook defensie er gehuisvest. Dat heeft geresulteerd in woonwijken als Maandereng en Rietkampen en tegenwoordig is Kernhem booming. Uiteraard kunnen in al deze woonwijken ook dakkapellen worden geplaatst. In Ede kunnen gewoon de landelijke regels worden aangehouden, dat betekent geen vergunning voor een dakkapel op de achter- of niet openbaar gekeerde zijgevel en ook niet als je te maken hebt met een welstandsvrij gebied.

Bijzondere regels en legeskosten in Ede

Wanneer u woont in een bijzonder of zogenaamd soepel gebied, dan is het verplicht voor een dakkapel op de voor- of openbaar gekeerde zijgevel een vergunning aan te vragen, dit kunt u ook lezen op https://www.ede.nl/nl/wonen-en-leven/wonen-en-bouwen/verbouwen/welstand/welstandsnota/. Volgens de landelijke regels mag een dakkapel op de voorgevel niet breder worden gemaakt dan 50% van de breedte van het dakvlak, dit geldt ook in Ede. Waar u tot € 4.000 aan bouwkosten een bedrag van € 170,50 verschuldigd bent aan legeskosten en hierna een bedrag van € 14,51 per € 500.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes