+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Doetinchem

Doetinchem ligt in het oosten van de provincie Gelderland, in een regio die de Achterhoek wordt genoemd. Doetinchem wordt voor het eerst in de geschiedenisboeken vermeld in 838 en ontvangt stadsrechten in 1236. De stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog onbedoeld zwaar beschadigd geraakt. Geallieerde bommenwerpers zagen Doetinchem namelijk aan voor het Duitse Anholt en Issenburg. Gelukkig is daar nog maar weinig van terug te zien. Overigens zijn de meeste Doetinchemse wijken pas naar de oorlog gebouwd, zoals Heelweg en Iseldoks en meer recentelijk Dichteren.

Dakkapellen in Doetinchem

Gemeente Doetinchem bestaat uit de stad Doetinchem en de dorpen Gaanderen, Nieuw-Wehl en Wehl en heeft iets meer dan 55.000 inwoners. In de welstandsnota van Doetinchem valt te lezen dat de gemeente twee welstandsniveaus kent, dat is het niveau soepel en het niveau streng. Wanneer een gebied valt onder het niveau soepel, dan bent u als bewoner zelf verantwoordelijk voor de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid. Bent u woonachtig in een gebied waar het strenge niveau geldt, dan worden plannen voor een dakkapel getoetst door de gemeente op basis van de relatie tot de omgeving.

Stappenplan vergunning Doetinchem

Bijzondere regels en legeskosten in Doetinchem

De Doetinchemse welstandsnota vermeldt geen specifieke regels voor dakkapellen, maar het komt erop neer dat de voorgevel voor de helft mag bestaan uit een dakkapel, dat een dakkapel een meter van de buren verwijderd moet blijven en dat voor een dakkapel op het voordakvlak een vergunning nodig is. Gemeente Doetinchem hanteert een stappenplan om te bepalen of een vergunning moet worden aangevraagd, dit stappenplan is boven deze alinea weergegeven. De minimale legeskosten in Doetinchem bedragen € 63,90 of 2,01% van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes