+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Deventer

Deventer is een oude Hanzestad, dus lid van het Hanzeverbond, een van oorsprong Duitse samenwerkingsorganisatie rond de Oostzee en aan de Noordzee. Gemeente Deventer is met een kleine 100.000 inwoners de derde gemeente van Overijssel en de stad behoort tot de oudste Nederlandse steden. De stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, van de 11.000 woningen waren slechts 2.500 woningen niet gehavend. Toch is besloten Deventer weer op te bouwen, dat heeft geresulteerd in een kleurrijke stad, die in de loop der jaren met name richting het oosten is gegroeid.

Dakkapellen in Deventer

Diepenveen is één van de dorpen die is opgeslokt door Deventer. Niet alleen Diepenveen behoort ondertussen tot gemeente Deventer, dat geldt ook voor Bathmen, Colmschate, Lettele, Okkenbroek en Schalkhaar. In deze dorpen en kernen gelden dezelfde regels voor dakkapellen, die op pagina 16 van de welstandsnota zijn te vinden. Zo mag de voor- of openbaar gekeerde zijgevel voor slechts 30% bestaan uit een dakkapel, met een uiterste van 2 meter. Daarnaast geldt dat een dakkapel niet hoger mag worden gemaakt dan 1,35 meter.

Bijzondere regels en legeskosten in Deventer

Verder stelt de gemeente het niet op prijs als meer dan één dakkapel op een dakvlak wordt geplaatst, ook hebben ze weerstand tegen te grote overstekken en te hoge boeiboorden. Deze regels kunnen echter allemaal worden vergeten als sprake is van een trendsetter, ofwel een eerder geplaatste dakkapel in de straat op een zelfde woningtype en niet ouder dan vijf jaar. Een vergunning in Deventer kost u enkele honderden euro’s. U bent minimaal € 230 verschuldigd en boven € 5.000 aan bouwkosten komt daar 4,6% van de bouwkosten bij.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes