+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Den Haag

Den Haag is de op twee na grootste gemeente van Nederland, het is de provinciehoofdstad van Zuid-Holland en het politiek episch centrum. De stad is onderverdeeld in acht stadsdelen, die allemaal beschikken over een eigen kantoor, waar de meeste diensten van de gemeente worden verleend. Bekende stadsdelen zijn Escamp, Laak en de badplaats Scheveningen. Iedere inwoner van Den Haag is een Hagenaar, maar niet iedere inwoner is een Hagenees, dat zijn alleen degenen die geboren en getogen zijn in Den Haag.

Dakkapellen in Den Haag

Den Haag heeft geen tekort aan rijks- en oorlogsmonumenten, dat geldt ook voor de beschermde stadsgezichten, zoals het Binnenhof en het Zuiderpark. U kunt als bewoner van een woning in een beschermd stadsgezicht niet zomaar sleutelen aan uw eigendom, hiervoor is toestemming nodig van de gemeente. Snel even een dakkapel plaatsen is dus niet mogelijk. De regels voor het plaatsen van een dakkapel in een doorsnee Haagse woonwijk zijn een stuk makkelijker, zeker als de dakkapel moet worden geplaatst op de achtergevel.

Bijzondere regels en legeskosten in Den Haag

Net als iedere Nederlandse gemeente heeft ook Den Haag een welstandsnota. Helaas is de Haagse nota niet bepaald verhelderend, sneltoetscriteria en specifieke regels die gelden voor dakkapellen worden niet beschreven. Je komt als lezer alleen te weten, dat de nieuwe dakkapel in het straatbeeld moet passen en dat dit kan worden bereikt door de dakkapel aan te passen naar de oorspronkelijke architectuur van de woning. Uiteraard worden ook in Den Haag leges gefactureerd, deze zijn minimaal € 110 of 3,52% van de kosten van de dakkapel.

Andere steden in deze regio

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes