+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Den Bosch

Op basis van het inwonersaantal is Den Bosch de op drie na grootste gemeente van provincie Noord-Brabant. Niettemin is Den Bosch al decennia lang de provinciehoofdstad. De stad staat bekend om haar complete middeleeuwse centrum, dat tot de oudste centra van Nederland behoort. Van het centrum maakt ook de prachtige Sint-Jans Kathedraal deel uit, één van de meer dan vijfhonderd rijksmonumenten die Den Bosch telt. Den Bosch heeft drie beschermde stadsgezichten, dat zijn gezicht ’s-Hertogenbosch, gezicht ’s-Hertogenbosch Uitbreiding en gezicht ’s-Hertogenbosch De Muntel.

Dakkapellen in Den Bosch

De gemeente Den Bosch bestaat uit de stad Den Bosch en tien dorpen, waarvan Rosmalen het bekendste is. Voor de stad Den Bosch en alle dorpen gelden dezelfde regels met betrekking tot het plaatsen van een dakkapel, die regels zijn in Den Bosch niet heel bijzonder. U mag de voorgevel voor 50% bebouwen met een dakkapel, moet aan weerszijden een halve meter overhouden en moet de detaillering aanpassen op al geplaatste dakkapellen. Voor een dakkapel op een woning in een beschermd stadsgezicht als De Muntel gelden nagenoeg identieke regels.

Bijzondere regels en legeskosten in Den Bosch

Gezicht De Muntel bevindt zich tussen de noordelijke stadswallen en de oevers van de IJzeren Vrouw. Het ontbreken van een voortuin en een dubbele structuur kenmerken de woningen in gezicht De Muntel. Verder beschikt de buurt over talloze pleinen, hofjes en dakkapellen. De meeste dakkapellen behoren tot de oorspronkelijke bouw, waarmee in 1917 is begonnen. In Den Bosch hanteren ze een minimumbedrag aan legeskosten van € 80,80 en berekenen ze de hoogte van de legeskosten door de bouwkosten te vermenigvuldigen met 3,15%.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes