+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Delft

Tussen de steden Den Haag en Rotterdam ligt het kleinere Delft, een gemeente met net geen 100.000 inwoners. In eerste instantie heeft Delft haar bekendheid te danken aan Willem van Oranje, die hier in 1584 om het leven is gebracht. Nu staat de stad bekend als kennisstad, vanwege de Technische Universiteit Delft en de onderzoeksinstituten Deltares en TNO. Toch is Delft niet altijd een kennisstad geweest, want in de negentiende eeuw was het nog een echte industriestad met weinig franje, afgezien van de historische binnenstad.

Dakkapellen in Delft

Delft beschikt over dertien wijken en twee buurtschappen (Abtswoude en Klein-Delfgauw). In deze wijken en buurtschappen gelden niet heel ingewikkelde regels voor dakkapellen. U moet alleen oppassen als u woont in één van de vier beschermde stadsgezichten. Verder geldt dat de voorgevel voor 70% mag worden bebouwd met een dakkapel, dat horizontale lijnen van eerder geplaatste dakkapellen moeten worden doorgetrokken en dat kozijnen, panelen en andere betimmering moet spiegelen aan het hoofdgebouw. Niettemin kan een uitzondering worden gemaakt.

Bijzondere regels en legeskosten in Delft

Wanneer u wilt afwijken van de welstandscriteria, dan is niet alleen vergunning nodig, maar ook een positief advies van de Commissie voor Welstand en Monumenten, zoals is te lezen op http://www.delft.nl. Jammer genoeg duurt het enkele weken voordat een advies wordt gegeven en is een vergunning niet kosteloos. In Delft kost een dakkapel vergunning minimaal € 102, er wordt gerekend met een percentage van 3,75% van de bouwkosten. Dat betekent dat voor een kunststof dakkapel van € 5.000 een bedrag van € 187,50 aan legeskosten moet worden betaald.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes