+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Breda

Breda vormt het hart van West-Brabant en is op basis van het inwonersaantal de derde gemeente van provincie Noord-Brabant. De gemeente Breda bestaat uit de stad Breda en de dorpen Bavel, Effen, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Breda is al eeuwenlang een belangrijke garnizoen- en vestingstad, ook getuige de aanwezigheid van de Koninklijke Militaire Academie. Net als Utrecht is Breda centraal gelegen op een knooppunt van snelwegen en spoor- en waterwegen, waardoor de stad is te bestempelen als handel- en industriestad.

Dakkapellen in Breda

Gelet op de historie van Breda is het logisch dat de stad beschikt over meer dan vijfhonderd rijksmonumenten en dat een deel van het centrum toebehoort aan een beschermd stadsgezicht, waardoor een dakkapel niet zonder vergunning is te plaatsen. Dat geldt ook voor dakkapellen die moeten worden geplaatst op de voorgevel of zijgevel die ligt aan een openbare weg of openbaar groen. In Breda mag een dakkapel op de voorgevel niet breder worden gemaakt dan 50% van de breedte van het dakvlak en niet hoger dan 150 centimeter.

Bijzondere regels en legeskosten in Breda

U kunt op http://www.breda.nl/wonen-wijken-vervoer/wonen-verbouwen/bouwen-verbouwen de welstandsnota van gemeente Breda downloaden, die een weinig opvallende inhoud heeft. Het plaatsen van twee dakkapellen boven elkaar is bijvoorbeeld niet toegestaan, evenals een overmaat aan detaillering niet is gewenst. Met andere woorden, houd boeiboorden, overstekken en ornamenten bescheiden. Verder worden in Breda niet heel hoge bedragen gerekend voor een vergunning. U betaalt minimaal € 134,60 en moet dat bedrag verhogen met 2,74% van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes