+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Assen

Assen is verreweg de grootste stad en gemeente in Drenthe, vandaar dat de stad zich provinciehoofdstad mag noemen. Samen met elf andere gemeenten, waaronder Groningen, Noordenveld en Tynaarlo vormt Assen Regiovisie Groningen-Assen, een samenwerkingsverband van overheden om meer kansen te creëren voor een goede ontwikkeling van het regiogebied. Assen is onder te verdelen in wijken en stadsdelen, zoals Kloosterveen met 6.500 veelal nieuwe woningen en Noorderpark met appartementen en rijtjeshuizen die dateren uit de jaren zestig en zeventig.

Dakkapellen in Assen

Verder beschikt de stad over meerdere beschermde stadsgezichten en dik honderd rijksmonumenten, waardoor het lastiger is een dakkapel te plaatsen. U vindt in regio Assen minder dakkapel specialisten dan in regio’s als Den Haag, Enschede of Utrecht, maar desalniettemin zijn er genoeg bedrijven die dakkapellen leveren. Een dakkapel op de voorgevel in Assen mag niet heel breed worden gemaakt, want de gemeente staat niet toe dat meer dan 30% van de voorgevel wordt bebouwd met een dakkapel.

Bijzondere regels en legeskosten in Assen

Daarnaast houdt de gemeente vast aan een hoogte van 130 centimeter en een meter dakpannen rondom de dakkapel. Bovendien moeten de kozijnen en profielen van de dakkapel verwant zijn aan de gevels van het hoofdgebouw. Naast deze regels gelden er nog meer regels, maar deze kunt u zelf lezen in de sneltoetscriteria, die overigens niet de legeskosten vermelden. U berekent de kosten van een vergunning in Assen door 3% van de bouwkosten op te tellen bij het minimumbedrag van € 104. Een vergunning voor een dakkapel van € 4.000 kost bijvoorbeeld € 224.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes