+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Arnhem

Arnhem is niet de grootste Gelderse stad, maar wel de belangrijkste. De stad huisvest één van de vijf gerechtshoven en ligt centraal op een knooppunt van verschillende wegen. Samen met Nijmegen vormt Arnhem de Stadsregio Arnhem Nijmegen, een regio met wettelijke taken. De gemeente Arnhem bestaat uit de stad Arnhem en het dorp Schaarsbergen. Tot voor kort had Arnhem twee dorpen, want naast Schaarsbergen was de Arnhemse wijk Elden een dorp. Elden maakt deel uit van het zuiden van Arnhem, dat na de oorlog sterk is ontwikkeld.

Dakkapellen in Arnhem

Elden behoort ook tot de gebieden waar een dakkapel is te plaatsen zonder welstandstoets. Iedere Arnhemse wijk is ingedeeld in een welstandsgebied, dat kan een gebied zijn waar niet wordt getoetst, een gebied met een lichte toets of een gebied met een zware toets. Voor wijken als Presikhaaf en Schuytgraaf geldt bijvoorbeeld een lichte toets, dat betekent dat gevels die vanaf de straat zichtbaar zijn instant moeten worden gehouden, maar dat kleine ingrepen geen probleem vormen. Voor een dakkapel op de achtergevel geldt helemaal geen vergunningsplicht.

Bijzondere regels en legeskosten in Arnhem

De zware toets geldt bijvoorbeeld voor de Mussenbuurt en het centrum, een dakkapel mag dan alleen worden geplaatst als u kunt aantonen dat vroeger een dakkapel aanwezig is geweest. Deze regel gaat niet alleen voorgevels aan, maar ook achter- en zijgevels. Het merendeel van de Arnhemse beschermde stadsgezichten valt onder de zware toets, zoals Geitenkamp en het Spijkerkwartier. Daar is het minder eenvoudig de voorgevel voor 50% te bebouwen met een dakkapel. Overigens bedragen de minimale legeskosten in Arnhem € 104 of 2,04% van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes