+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Apeldoorn

Samen met Deventer en Zutphen vormt Apeldoorn de Stedendriehoek. De stad staat bekend om haar groene karakter en snel groeiende economie, die plaats biedt aan 100.000 werkenden. In gemeente Apeldoorn wonen 157.000 mensen, waarvan 139.000 in de stad Apeldoorn en een kleine 20.000 in dorpen als Beekbergen, Hoenderloo en Ugchelen. Voorlopig is de groei van Apeldoorn niet te stuiten, zo wordt ten oosten van de stad gewerkt aan nieuwbouwwijk Zonnehoeve en zijn de werkzaamheden aan Zuidbroek kort geleden afgerond.

Dakkapellen in Apeldoorn

Waar in de randgebieden van Apeldoorn veel nieuwbouw is te vinden, staan in het centrum oude herenhuizen, versiert met ornamenten. Voor nieuwbouwhuizen geldt een ander welstandsniveau, dan voor panden in het centrum. Pagina 14 en 15 van de welstandsnota definiëren vier welstandsniveaus, zoals niveau zwaar dat geldt voor bouwwerken die cruciaal zijn voor het totaalbeeld van de stad (beschermd stadsgezicht De Parken). Naast niveau zwaar definieert de welstandsnota ook niveaus normaal, vrij en soepel, waaronder de meeste bouwwerken vallen.

Bijzondere regels en legeskosten in Apeldoorn

Een dakkapel op de voorgevel is altijd vergunningsplichtig. In Apeldoorn bepaalt het welstandsniveau de breedte van een dakkapel op de voorgevel. Voor niveau zwaar geldt een percentage van 30%, voor niveau normaal een percentage van 40%, voor niveau vrij een percentage van 50% en voor niveau soepel een percentage van 60% van de breedte van het dakvlak. Een vergunning is in Apeldoorn niet goedkoop, want deze kost minimaal € 400. U moet voor iedere € 500 aan bouwkosten € 16,50 aan legeskosten betalen.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes