+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Amsterdam

Naast de hoofdstad is Amsterdam ook de gemeente met de meeste inwoners. De stad heeft haar naam te danken aan een dam die in de dertiende eeuw werd gebouwd in de rivier de Amstel. Amsterdam staat niet zozeer bekend om haar historische bouwwerken, maar wel om de vele musea en unieke grachtengordel. Gemeente Amsterdam is onderverdeeld in zeven stadsdelen, die allemaal beschikken over een eigen bestuur en eigen buurten en wijken. Een bekend stadsdeel is Amsterdam Zuidoost met plaatsen als Diemen en Duivendrecht.

Dakkapellen in Amsterdam

Geen andere Nederlandse gemeente heeft zoveel beschermde stadsgezichten als Amsterdam. In het centrum heb je bijvoorbeeld Binnen de Singelgracht en Nieuwmarktbuurt. Het is absoluut verboden een dakkapel te plaatsen op dergelijke stadsgezichten. U heeft meer kans dat u een dakkapel mag plaatsen op een woning in een dorp als Durgerdam of Ransdorp, beiden liggen ten noorden van Amsterdam. De regels met betrekking tot dakkapellen zijn in heel Amsterdam hetzelfde en verschillen niet per stadsdeel, zoals is te lezen in de welstandsnota.

Bijzondere regels en legeskosten in Amsterdam

In Amsterdam mag een dakkapel op de voorgevel niet breder worden gemaakt dan 30% van de breedte van het dakvlak en mag de dakkapel niet hoger worden gemaakt dan 150 centimeter. Verder gelden in Amsterdam ongeveer dezelfde regels voor dakkapellen als in de rest van Nederland. Daarnaast kost een vergunningsaanvraag ook niet heel veel, want er geldt een minimumbedrag aan legeskosten van € 250 of 2,96% van de bouwkosten. Wanneer de vergunning wordt geweigerd, dan kan 25% van de legeskosten worden teruggekregen.

Andere steden in deze regio

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes