+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Amstelveen

Ten zuiden van Amsterdam ligt Amstelveen, een gemeente met iets meer dan 80.000 inwoners. Gemeente Amstelveen heette tot 1964 gemeente Nieuwer-Amstel, gelegen ten westen van de rivier de Amstel. Waar Ouder-Amstel de oostkant van de rivier bestrijkt en onderdeel uitmaakt van Amsterdam. Amstelveen heeft vier kernen, de kern Bovenkerk ligt aan de westkant van de stad, Nes aan de Amstel is de zuidelijke kern, waar Ouderkerk aan de Amstel de oostelijke kern vormt en daartussen ligt de kern De Zwarte Kat.

Dakkapellen in Amstelveen

Amstelveen is een gemeente voor welgestelde mensen, althans zo heeft de gemeente lange tijd bekend gestaan. Nu is het meer een mengeling van allerlei soorten inkomensklassen, waarvan sommigen ongetwijfeld interesse hebben in een dakkapel. In Amstelveen moet voor een dakkapel op de voorgevel een vergunning worden aangevraagd. Wil de aanvraag goedgekeurd worden, dan moet deze in ieder geval voldoen aan de sneltoetscriteria. Dat betekent dat de dakkapel niet hoger mag worden gemaakt dan 1,5 meter en niet breder dan 50% van de breedte van het voordakvlak.

Bijzondere regels en legeskosten in Amstelveen

Toch is een dakkapel van 4 meter breed op de voorgevel niet toegestaan, want er geldt een uiterste van 3 meter. Boven en onder de dakkapel moeten minstens drie dakpannen zitten, ten opzichte van de erfgrens moet een afstand worden aangehouden van 0,75 meter en je moet de dakkapel afstemmen op het hoofdgebouw. Wanneer de bouwplannen niet voldoen aan deze criteria, dan wordt advies gevraagd aan de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. U betaalt in Amstelveen minimaal € 74,55 aan legeskosten of 2,9% van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes