+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Amersfoort

In het oosten van de provincie Utrecht ligt Amersfoort, een stad die samen met de dorpen Hoogland en Hooglanderveen de gemeente Amersfoort vormt. Amersfoort is de tweede stad van de provincie Utrecht en de veertiende van Nederland op basis van het inwonersaantal. Het is een echte groeistad, met een regiofunctie en sterk gegroeid bedrijfsleven. U vindt in Amersfoort veel nieuwe wijken, waaronder ook de Vinexwijk Kattenbroek, die bekend staat om haar bijzondere architectuur. Verder beschikt de stad over twee beschermde stadsgezichten.

Dakkapellen in Amersfoort

Gezicht Amersfoort heeft betrekking op de binnenstad, waar gezicht Amersfoort – Bergkwartier de historische waarde van een villawijk moet waarborgen. Ofwel, een dakkapel kan niet zomaar in een beschermd stadsgezicht worden geplaatst. Dat kan wel in de andere delen van Amersfoort, waar de sneltoetscriteria gelden. In de sneltoetscriteria staat onder andere vermeld dat de trendsetter moet worden gevolgd, dat een dakkapel niet breder mag worden gemaakt dan de helft van de breedte van de voorgevel en er geldt vreemd genoeg een maximale hoogte van 1,8 meter.

Bijzondere regels en legeskosten in Amersfoort

Daarnaast verlangen de sneltoetscriteria dat een dakkapel beschikt over een (gebroken) witte kleur of een kleur die overeenstemt met de kleur van het hoofdgebouw. Kortom, mocht u een knalrode dakkapel willen plaatsen op de voorgevel, dan moet u eerst een positief advies van de welstandscommissie ontvangen. De overige regels voor dakkapellen kunnen worden gevonden op pagina 9 en 10 van de Amersfoortse sneltoetscriteria. Voor een dakkapel vergunning moet in Amersfoort minimaal € 220 worden betaald of 2,95% van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes