+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Alphen aan den Rijn

Door een fusie op 1 januari 2014 met Boskoop en Rijnwoude is gemeente Alphen aan den Rijn een stukje groter geworden. Van een gedwongen herindeling is geen sprake, met de vrijwillige fusie hopen de politici dat zij toekomstige wettelijke taken beter kunnen uitvoeren. De nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn beschikt over iets minder dan 105.000 inwoners en de stad zelf heeft ongeveer 70.000 inwoners. Aan de structuur van Alphen aan den Rijn verandert verder niets, want wijken als Oudshoorn, Ridderveld en Hoge en Lage Zijde blijven gewoon bestaan.

Dakkapellen in Alphen aan den Rijn

Je kunt niet zeggen dat Alphen aan den Rijn een heel nieuwe stad is, want de Romeinen bewoonden de stad 2.000 jaar geleden al. Toch is de gemeente vooruitstrevend als wordt gekeken naar de welstandsnota en de daartoe behorende sneltoetscriteria. In Alphen aan den Rijn mag een dakkapel vergunningsvrij op de voorgevel worden geplaatst, dus zonder toets. Uiteraard moet de dakkapel wel voldoen aan de sneltoetscriteria en is voor dakkapellen op bouwwerken met een bijzonder welstandsniveau nog steeds een vergunning nodig.

Bijzondere regels en legeskosten in Alphen aan den Rijn

Een buitengebied als Hoorn of Lint Aarlanderveen heeft een bijzonder welstandsniveau, net als binnenstedelijke gebieden als Arenaplan, Ecolonia en Park Rijnstroom. De voorgevel mag in Alphen aan den Rijn voor 50% bestaan uit een dakkapel. Verder geldt een maximale hoogte van 1,5 meter. Voor een dakkapel vergunning hoeft in Alphen aan den Rijn niet gek veel te worden betaald. Tot € 10.000 aan bouwkosten hanteert de gemeente een bedrag van € 37,15. Tussen € 10.000 en € 20.000 geldt een bedrag van € 93,30 of een percentage van 1,72% van de bouwkosten.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes