+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel Almere

Gemeente Almere is een stuk groter dan gemeente Lelystad, tenminste op basis van het inwonersaantal. Toch mag laatst genoemde zich al vele decennia de provinciehoofdstad van Flevoland noemen. Almere telt binnen enkele jaren meer dan 200.000 inwoners en is momenteel de achtste gemeente van Nederland. Dat is knap, helemaal als je bedenkt dat deze groei pas in de tweede helft van de twintigste eeuw tot stand is gekomen. Almere heeft haar huidige naam te danken aan een middeleeuwse binnenzee, die de naam Almere droeg. De stad heeft in 1971 haar naam gekregen.

Dakkapellen in Almere

Almere bestaat uit zeven stadsdelen, waaronder Almere Buiten, Almere Haven en Almere Stad. Over oude monumentale bouwwerken beschikt de stad praktisch niet, dat maakt het een stuk eenduidiger op het gebied van dakkapellen. Voor de achter- en niet openbaar gekeerde zijgevel geldt dat zij moeten voldoen aan de landelijke regels. De voor- en openbaar gekeerde zijgevel mag in Almere voor één derde bestaan uit een dakkapel. Verder vermeldt de welstandsnota dat het boeiboord niet hoger mag worden gemaakt dan 20 centimeter en de totale dakkapel niet hoger dan 1,6 meter.

Bijzondere regels en legeskosten in Almere

U kunt deze maten echter vergeten als sprake is van een zogenaamde trendsetter, ofwel een eerder geplaatste dakkapel in dezelfde straat of hetzelfde bouwblok. Wanneer de trendsetter de helft van de breedte van het voordakvlak beslaat in plaats van één derde, dan geldt de breedte van de trendsetter, behalve als de trendsetter te oud is. Almere behoort niet tot de goedkoopste gemeenten op het gebied van vergunningen. De minimale legeskosten voor een dakkapel vergunning bedragen € 250 of 3,20% van de kosten van de dakkapel.

Stuur mij vrijblijvend dakkapel offertes