+31 (0)85 - 600 1000
Een nieuwe dakkapel, een nieuw rolgordijn
  • Rolgordijnen in dakkapel

Een nieuwe dakkapel, een nieuw rolgordijn

Dakkapellen zijn ideaal om een zolder groter te maken, zodat je slaapkamer of werkkamer groter wordt. Als je kiest voor het zetten van een nieuwe dakkapel dan moet je ook nadenken over nieuwe zonwering. Een dakkapel zorgt vaak voor meer licht en ruimte maar een schijnende zon is niet altijd even prettig als je aan het werk bent of als je wilt slapen. Een rolgordijn op maat is de ideale oplossing.

Rolgordijn

Een rolgordijn kent iedereen en is nog steeds erg populair. Een rolgordijn is makkelijk te monteren en werkt eigenlijk erg simpel. Je monteert twee steunen op de muur of aan het plafond en daar klik je het rolgordijn tussen in en je bedient het rolgordijn met een ketting tot de hoogte die je wilt. Je kunt tegenwoordig bij veel partijen rolgordijnen bestellen, maar er zit veel verschil tussen. Bij sommige aanbieders heb je veel keuze uit extra opties, maar bij bouwmarkten zijn de prijzen weer laag.

Rolgordijn op maat

Voor een dakkapel is een rolgordijn op maat ideaal. Bij de bouwmarkt kun je een rolgordijn zelf op maat maken, maar op de duur zal de stof rafelen en de rolgordijnen gaan helaas geen jaren mee. Het is handig om te investeren in raamdecoratie die er mooi uitziet en lang mee gaat. De rolgordijnen van Rolgordijnenexpert.nl worden op maat gemaakt en in de meeste gevallen gratis bij je thuisgebracht. Er zijn goedkope rolgordijnen op maat, maar er is ook een premium line met luxe opties zoals een mooiere stof, een beklede onderlat, een cassette, een metalen ketting en zijgeleiding.

Rolgordijn voor op de slaapkamer

Als je een dakkapel gaat plaatsen in een slaapkamer dan kun je het beste kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Voor je nachtrust is het belangrijk dat je kamer donker is, ook in de zomer is het prettig als je `s ochtends niet gelijk wakker wordt van het licht en je lekker kunt blijven liggen. Voor een kinderslaapkamer staat een rolgordijn in een felle kleur leuk, maar het is wel belangrijk dat de kleur past bij de andere kleuren in de ruimte. Kinderslaapkamers kunnen nog wel eens druk ogen en met het juiste kleurgebruik kun je er toch een mooi geheel van maken.

Voor op een werkkamer is een lichtdoorlatend of transparant rolgordijn ideaal. Er komt voldoende licht binnen, maar je hebt geen last van een felle zon op bijvoorbeeld je beeldscherm. In een werkkamer staan lichte en natuurlijke kleuren het mooist.