+31 (0)85 - 600 1000

Platdak dakkapellen

De goedkoopste, eenvoudigste en meest populaire dakkapel is de platdak dakkapel. Platdak dakkapellen beschikken, zoals de naam doet vermoeden over een platdak en rechte zijwanden en je komt ze in bijna iedere straat wel tegen. De meeste platdak dakkapellen zijn 150 centimeter hoog, dit was enkele jaren geleden namelijk de maximale hoogte die gemeenten tolereerden, nu is dat 175 centimeter. Bij een platdak dakkapel met een hoogte van 150 centimeter heeft het kozijn een hoogte van 110 tot 120 centimeter.

Platdak dakkapel vergunningsvrij plaatsen

Platdak dakkapelU kunt zowel een platdak dakkapel kopen van hout, kunststof als polyester. Daarbij kan worden gevarieerd in de buitenafwerking, van Trespa tot vurenhouten rabatdelen en van Keralit kunststof schroten tot zink. Niet alleen de prijs van een platdak dakkapel is een groot voordeel, want een platdak dakkapel kan als enige dakkapel zonder vergunning worden geplaatst, dan moet deze echter wel voldoen aan minimaal de onderstaande criteria.

  • Geplaatst op de achtergevel of zijgevel, mits de zijgevel niet grenst aan openbaar groen of openbare weg.
  • Niet hoger dan 175 centimeter, aan de buitenkant gemeten.
  • Blijf minimaal 50 centimeter van de erfgrens verwijderd of 100 centimeter van het einde dakvlak, een maximale breedte is wettelijk niet vastgelegd.
  • De afstand tussen het dak van de dakkapel en de daknok moet minimaal 50 centimeter bedragen, dit wordt verticaal gemeten.
  • Houd minimaal 50 en maximaal 100 centimeter afstand aan tussen de onderkant van de dakkapel en de dakgoot, dit wordt wederom verticaal gemeten.
Iedere dakkapel die op de voorgevel moet worden geplaatst is vergunningsplichtig, dus ook platdak dakkapellen. In de meeste gemeenten mag een dakkapel op de voorgevel niet breder worden gemaakt dan 50% van het dakvlak.

Prijs platdak dakkapel in een notendop

Sommige dakkapel specialisten bouwen een platdak dakkapel ter plaatse op (traditionele dakkapel), waar anderen kiezen voor een prefab dakkapel. Het prijsverschil tussen beide methoden is minimaal, toch is een traditionele dakkapel vaak enkele honderden euro’s goedkoper. De strekkende meter prijs van een platdak dakkapel is ongeveer € 1.200, dat is inclusief montage en btw, maar exclusief binnenafwerking en luxe accessoires.