+31 (0)85 - 600 1000

Pannendak dakkapellen

Lang niet iedere dakkapel heeft een platdak, soms beschikt een dakkapel over een hellend dak met dakpannen, deze dakkapellen worden sleepdakkapellen genoemd, maar een makkelijkere benaming is pannendak dakkapel. Helaas is niet elke woning geschikt voor een pannendak dakkapel, dat heeft te maken met de hellingshoek.

Helling pannendak dakkapel

Dakkapel met dakpannenDe hellingshoek geeft de helling van een dak aan en ligt normaal gesproken tussen de 20 en 70 graden. Daken met een hellingshoek die lager is dan 35 graden zijn minder geschikt voor pannendak dakkapellen. Het dak van een pannendak dakkapel heeft zelf een hellingshoek van 10 tot 20 graden. Als een dergelijke dakkapel wordt geplaatst op een dak met flauwe helling, dan is de kans aanwezig dat regenwater blijft liggen op het dak van de dakkapel. Hierdoor kan er lekkage ontstaan.

Het type dakpan speelt geen rol bij de keuze voor een pannendak dakkapel. Pannendak dakkapellen kunnen worden uitgevoerd met bijvoorbeeld Oud Hollandse dakpannen of Sneldekkers. Het is echter wel handig als u in het bezit van gevelpannen en mogelijk ook nokpannen, mocht de pannendak dakkapel in de nok beginnen. Overigens zorgt een pannendak dakkapel voor evenveel ruimtewinst als een normale platdak dakkapel.

Meer toegevoegde waarde met een pannendak dakkapel

U betaalt voor een pannendak dakkapel een hogere prijs dan voor een platdak dakkapel. U moet rekening houden met een prijsverschil van 20% tot 30%, dat komt door de hoeveelheid extra voorbereiding- en productietijd. Daarentegen krijgt u wel een dakkapel met een hogere toegevoegde waarde voor uw woning.

Gelijk aan nokverhogende dakkapellen zijn pannendak dakkapellen nooit vergunningsvrij te plaatsen. De gemeente vormt doorgaans geen probleem, mits in de straat geen andere type dakkapellen zijn geplaatst. Gemeenten streven namelijk naar uniforme exemplaren, dus allemaal platdak, pannendak of nokverhogende dakkapellen. Bij een pannendak dakkapel bepaalt u zelf de breedte, kleuren en materialen.