+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel renovatie

Het is niet altijd nodig om de oude dakkapel te vervangen, de dakkapel renoveren is soms een betere optie. Ten eerste zijn de kosten lager als u de dakkapel laat renoveren, dan wanneer de dakkapel helemaal wordt vervangen. Daarnaast is weinig onderscheid te ontdekken tussen een gerenoveerde dakkapel en nieuwe dakkapel. Eigenlijk is een dakkapel renovatie altijd mogelijk, zolang de constructie van de dakkapel niet is aangetast, dan moet worden gedacht aan houtrot. De meeste dakkapel renovaties bestaan uit het vernieuwen van de buitenafwerking en het vervangen van het houten kozijn door een kunststof kozijn.

Wat kunt u laten renoveren aan uw dakkapel?

Dakkapel renovatieU kunt meer laten renoveren, dan alleen de buitenafwerking en het kozijn. U vindt hieronder een korte opsomming van mogelijkheden bij de renovatie van een dakkapel.

  • Houten buitenafwerking laten vervangen door kunststof buitenafwerking als Trespa en/of kunststof schroten.
  • Houten kozijnen laten vervangen door kunststof kozijnen.
  • Bitumen dakbedekking laten vervangen door hoogwaardig EPDM.
  • Isolatiemateriaal aan de binnenzijde laten vervangen door nieuw en dikker isolatiemateriaal.
  • Dakkapel verbreden en/of verhogen, dit is vaak vergunningsvrij op de achtergevel.
  • Nieuwe stijl en kleurstelling kiezen, wel oppassen bij de voorgevel.
U heeft in de opsomming al kunnen lezen dat een dakkapel op de achtergevel zonder vergunning kan worden verbreed en tegelijkertijd worden verhoogd. Het is echter wel verplicht een afstand van 50 centimeter aan te houden ten opzichte van de erfgrens en de dakkapel mag niet hoger worden gemaakt dan 175 centimeter. De stijl en kleur kunnen bij een dakkapel renovatie altijd zonder tussenkomst van de gemeente worden aangepast. Het renoveren van een dakkapel op de voorgevel kan ook zonder vergunning, zolang de afmetingen niet veranderen en de stijl en kleur redelijk intact blijven.

Dakkapel renoveren kosten

De kosten van het renoveren van een dakkapel zijn 40% lager dan van een nieuwe dakkapel. Normaal gesproken neemt de renovatie van een dakkapel 1 dag in beslag, behalve als deze moet worden verbreed en/of verhoogd, dan duurt het 2 dagen. De gemiddelde levertijd van een dakkapel renovatie is 3 tot 5 weken, tenminste als ook het kozijn moet worden vervangen.