+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapellen

U kunt kiezen tussen houten, kunststof en polyester dakkapellen, ieder materiaal heeft zijn voordelen en charmes. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende soorten, zoals platdak, pannendak en nokverhogende dakkapellen.

Kunststof

Houten en kunststof dakkapellen hebben beiden een vurenhouten basisconstructie, alleen heeft een houten dakkapel een houten buitenafwerking en houten kozijn en een kunststof dakkapel een kunststof buitenafwerking en kunststof kozijn. Kunststof dakkapellen hebben een langere levensduur, maar geen beter isolatievermogen. Wanneer u een hoog isolatievermogen nastreeft en een zeer lange levensduur, dan moet u kiezen voor een polyester dakkapel. Helaas betaalt u voor polyester wel 20% meer dan voor een kunststof. Lees verder over kunststof dakkapellen.

Platdak

Mocht u op korte termijn een dakkapel willen laten plaatsen, zonder tussenkomst van de gemeente en tegen niet al te hoge kosten, dan moet u kiezen voor een platdak dakkapel. In Nederland kan een dakkapel vergunningsvrij op de achtergevel worden geplaatst, mits deze beschikt over een platdak, niet binnen 50 centimeter van de erfgrens komt en niet hoger is dan 175 centimeter. Platdak dakkapellen kosten plusminus € 1.200 per strekkende meter, dat is inclusief montage en btw, maar exclusief binnenafwerking en luxe accessoires. Lees verder over platdak dakkapellen.

Pannendak

Lang niet iedereen is van mening dat een platdak dakkapel de ideale oplossing is als het gaat om het winnen van ruimte en licht op de zolderverdieping. Een pannendak dakkapel biedt dezelfde voordelen, maar beschikt over een hellend dak met dakpannen. In tegenstelling tot platdak dakkapellen zijn pannendak dakkapellen nooit zonder omgevingsvergunning te plaatsen. Daarnaast kan een pannendak dakkapel niet worden geplaatst op ieder dak en zijn de kosten van een pannendak dakkapel honderden euro’s hoger. Lees verder over pannendak dakkapellen.

Nok verhogen

Een normale platdak dakkapel zorgt niet altijd voor de gewenste hoeveelheid extra ruimte, bijvoorbeeld door een te lage zolderverdieping. U kunt dan kiezen voor een verlegde nokdakkapel of nokverhoging. Bij een verlegde nokdakkapel wordt alleen de voor- of achterkant van het dak verhoogd, hierdoor wordt de nok verlegd. Zoals de naam al zegt, wordt bij een nokverhoging de nok verhoogd, want in plaats van alleen de voor- of achterkant van het dak worden beide kanten verhoogd, dit resulteert in 50% meer ruimtewinst. Lees verder over nokverhogende dakkapellen.

Renovatie

Wanneer u beschikt over een oude dakkapel, dan hoeft u deze niet altijd te vervangen, renoveren is vaak ook een optie. Renoveren heeft een aantal voordelen, zo zijn de kosten lager dan van een nieuwe dakkapel. Bovendien is het onderscheid tussen een geheel gerenoveerde dakkapel en een nieuw exemplaar moeilijk te ontdekken. Een dakkapel renovatie behoort in sommige gevallen niet tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld als de constructie is aangetast. Negen van de tien renovaties bestaan uit het opknappen van de buitenkant en het vernieuwen van het houten kozijn. Lees verder over dakkapel renovatie.