+31 (0)85 - 600 1000

Bouwtekening dakkapel

U kunt besluiten een dakkapel op de voorgevel te plaatsen of een dakkapel zonder platdak, zoals een pannendak dakkapel of nokverhoging, in beide gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Als u de dakkapel vergunning laat verzorgen door de dakkapel specialist moet u rekening houden met kosten die liggen tussen € 400 en € 600, een architect of tekenbureau is niet veel goedkoper. Deze kosten zijn exclusief legeskosten die door de gemeente in rekening worden gebracht, zelfs als de omgevingsvergunning niet wordt verleend.

Dakkapel bouwtekeningen en foto’s

Bouwtekening dakkapelOm het vergunningsproces sneller te laten verlopen, is het verstandig dat u gelijk de juiste bouwtekeningen en andere informatie aanlevert bij uw gemeente. De meeste gemeenten eisen van u de onderstaande gegevens, die u digitaal kunt aanleveren via het omgevingsloket.

  • Alleen een bouwtekening van de dakkapel is niet voldoende, want ook de woning moet worden getekend. De tekening moet beschikken over een voor- en achteraanzicht, dwarsdoorsnede en het liefst ook een kapplan. Naast de oude situatie, moet eveneens de nieuwe situatie worden getoond. De bouwtekening dakkapel moet een schaal hebben van 1:50 of 1:100.
  • Naar een tekening met specifieke details van de dakkapel wordt altijd gevraagd, de schaal van deze bouwtekening moet 1:5 of 1:10 bedragen. Bij pannendak dakkapellen en nokverhogende dakkapel wordt bovendien gevraagd naar constructieberekeningen.
  • Zorg voor een bouwtekening van de plattegrond van de verdieping, bij de meeste woningen is dat de zolderverdieping.
  • Het is noodzakelijk dat een kadastrale kaart met kadastraal nummer wordt aangeleverd, deze kaart kunt u downloaden via het online kadaster, de kosten bedragen € 2,95.
  • Lever naast dakkapel bouwtekeningen ook foto’s van de huidige gevel en betreffende ruimte aan. Daarnaast is het verstandig foto’s mee te sturen van eerder geplaatste dakkapellen bij u in de woonwijk.
Bent u benieuwd naar de regels die gelden omtrent het plaatsen van een dakkapel, bezoek dan de pagina Dakkapel vergunning.