+31 (0)85 - 600 1000

Wat kost een dakkapel

Wat kost een dakkapel van 5 meter met kunststof kozijnen met houtnerfstructuur en elektrische rolluiken of hoeveel kost een dakkapel van 3 meter op de voorgevel, inclusief het verzorgen van een omgevingsvergunning. Op de pagina Wat kost een dakkapel worden meerdere voorbeelden van dakkapel kosten gegeven.

Voorbeeld: kosten dakkapel 5 meter

De kosten van een traditionele dakkapel, ofwel een dakkapel die ter plaatse wordt opgebouwd bedragen € 1.200 per strekkende meter. Een eenvoudige rekensom leert ons dan, dat de kosten van een dakkapel van 5 meter € 6.000 bedragen. Normaal gesproken is een prefab dakkapel met platdak 10% duurder, de kosten van deze dakkapel bedragen dan een slordige € 6.600. Kunststof kozijnen zorgen niet voor extra kosten, want elke dakkapel wordt standaard voorzien van een kunststof kozijn.

U betaalt wel extra voor houtnerfstructuur, voor een gemiddeld kunststof kozijn zijn de extra kosten ongeveer € 100. Een elektrisch rolluik van 5 meter breed verhoogt de dakkapel kosten met plusminus € 1.000 tot € 1.100. Als u de beschreven dakkapel wilt laten plaatsen zijn de kosten € 7.100 tot € 7.800.

Voorbeeld: wat kost een dakkapel van 3 meter op de voorgevel

Polyester dakkapellen worden gekenmerkt door hun kunststof basisconstructie, waardoor een hoger isolatievermogen wordt bereikt. Wat kost het om een polyester dakkapel van 3 meter op de voorgevel te plaatsen. Als wordt uitgegaan van een strekkende meterprijs van € 1.500, dan zijn de kosten van deze dakkapel exclusief omgevingsvergunning € 4.500. De meeste mensen laten de omgevingsvergunning verzorgen door de dakkapel specialist, hiervoor worden kosten in rekening gebracht die variëren van € 400 tot € 600, dat is exclusief legeskosten.

De legeskosten zijn per gemeente verschillend, in Den Haag zijn deze bijvoorbeeld 3,52% van de dakkapel kosten. Terwijl u in Rotterdam een eenmalig bedrag betaalt van € 420. Wanneer de dakkapel van 3 meter in Den Haag wordt geplaatst, zijn de minimale kosten € 5.058, waar in Rotterdam € 5.320 moet worden betaald.

Voorbeeld: kosten nokverhoging 6 meter

Voor een nokverhoging moet 70% meer worden neergelegd, dan voor een standaard traditionele dakkapel. De kosten van een nokverhoging van 6 meter breed bedragen € 12.240, dat is exclusief het verzorgen van de omgevingsvergunning, de legeskosten en het speciaal transport. In dit voorbeeld wordt uitgegaan van € 600 aan kosten voor de omgevingsvergunning, € 350 aan legeskosten en € 1.000 aan speciaal transport, want door de forse afmetingen kunnen veel dakkapel specialisten een nokverhoging niet zelf vervoeren. Hiermee komen de totale dakkapel kosten op € 14.190, dat is inclusief plaatsen.

Meer dakkapel kosten

Mocht u interesse hebben in de kosten van onder andere handmatige rolluiken of de kosten van verlegde nokdakkapellen, dan kunt u terecht op de pagina Dakkapel prijslijst.