+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapellen plaatsen

Er zijn twee manieren om dakkapellen te plaatsen. Een dakkapel kan van top tot teen worden opgebouwd op het dak, dan spreek je over een traditionele dakkapel. De tegenhangers van traditionele dakkapellen zijn prefab dakkapellen, waarbij de dakkapel wordt geprefabriceerd en met een kraan op het dak wordt geplaatst. Hoe je de dakkapel ook laat plaatsen, het eindresultaat is hetzelfde, namelijk een mooie strakke dakkapel, waarvan tientallen jaren kan worden genoten en die in 1 dag is geplaatst. Toch hebben beide manieren van plaatsen ook verschillen, zoals de kosten.

Kunststof dakkapellen plaatsen

Dakkapel plaatsenU kunt een kunststof dakkapel niet alleen traditioneel laten plaatsen, maar net zo goed prefab. De meeste kunststof dakkapellen hebben een vurenhouten constructie, dat maakt het mogelijk de dakkapel op het dak op te bouwen of te prefabriceren. Voor kunststof dakkapellen die prefab worden geplaatst moet doorgaans iets meer voor worden betaald, ongeveer 5%. Dat komt met name door de kraan die ingehuurd moet worden. Kunststof dakkapellen met pannendaken, zoals sleepdakkapellen en nokverhogingen zijn evengoed traditioneel als prefab te plaatsen.

Polyester dakkapellen plaatsen

Voor polyester dakkapellen gelden andere regels dan voor kunststof dakkapellen met betrekking tot het plaatsen. In tegenstelling tot kunststof dakkapellen, kunnen polyester dakkapellen niet traditioneel worden geplaatst. Waar bij een kunststof dakkapel vurenhout wordt gebruikt voor de constructie, is dat bij een polyester dakkapel coating, hars en niet te vergeten glasvezelmatten, samen zorgen deze grondstoffen voor een sterke, naadloze en goed isolerende dakkapel. Vanwege de constructie zijn dakkapellen van polyester alleen prefab te plaatsen.

Meer informatie over dakkapellen plaatsen

Mocht u meer informatie willen lezen over het plaatsen van een traditionele dakkapel (dakopbouw) of een prefab dakkapel, dan kunt u terecht op de pagina’s Dakopbouw en Prefab dakkapel.