+31 (0)85 - 600 1000

Lood

Een lekkage zorgt niet alleen voor schade, maar ook voor vervelende kosten. Bij een dakkapel moet de dakbedekking en het lood lekkage voorkomen. De meeste dakkapellen hebben lood aan de zijkanten en aan de onderkant van de dakkapel, belangrijk is dat het lood over de dakpannen wordt gelegd en dat het de dakpannen voldoende overlapt. Lood is de laatste jaren iets minder populair geworden, want het materiaal zorgt voor schade aan het milieu. Vandaar dat niet alle Nederlandse gemeenten voorstander zijn van lood. Daarnaast vindt niet iedereen lood een mooi product.

Dakkapel met loodvervanger

Dakkapel met verholen gotenDe meeste dakkapel specialisten blijven lood gebruiken, aangezien het sneller werkt dan bijvoorbeeld loodvervanger of verholen goten. Loodvervanger is het milieuvriendelijke alternatief voor lood en heeft een vergelijkbare prijs. De prijs van lood is niet altijd stabiel, in tegenstelling tot de prijs van loodvervanger. De bekendste loodvervanger is Ubiflex, deze loodvervanger is leverbaar in de kleuren grijs, rood en zwart en kan worden gekocht bij vrijwel iedere bouwmarkt.

Dakkapel met verholen goten

In de vorige alinea zijn verholen goten al ter sprake gekomen. U vindt verholen goten alleen aan de zijkanten van de dakkapel, aan de onderkant van de dakkapel moet altijd gebruik worden gemaakt van lood of loodvervanger. Een verholen goot wordt vastgemaakt aan de zijwand van de dakkapel, wordt geplaatst onder de dakpannen en loopt van de bovenkant van de dakkapel tot in de dakgoot. De extra kosten van verholen goten bedragen € 250 en ze zijn zowel leverbaar in aluminium als kunststof.