+31 (0)85 - 600 1000

Dakraam plaatsen

Niet alleen een dakkapel zorgt voor meer natuurlijk licht op de zolderkamer, want een dakraam voorziet in dezelfde behoefte. Bijna iedere dakkapel specialist kan voor u een bestaand dakraam verplaatsen of een nieuw dakraam plaatsen. De dakramen van Velux worden verreweg het meest toegepast, toch worden merken als Fakro en Roto ook steeds meer verkocht. U kunt als consument kiezen tussen tuimelvensters en uitzettuimelvensters en tussen houten en kunststof dakramen.

Tuimelvensters en uitzettuimelvensters

Kenmerkend voor een tuimelvenster is het scharnierpunt, dat zich in het midden van het dakraam bevindt. Terwijl het scharnierpunt bij een uitzettuimelvenster zich bovenaan het dakraam bevindt. De dakhelling is bij een tuimelvenster niet belangrijk, dat is anders bij een uitzettuimelvenster, want een uitzettuimelvenster kan niet worden geplaatst op een dak met een dakhelling boven 55 graden. Overigens zijn de kosten van een tuimelvenster ongeveer 20% lager dan van een uitzettuimelvenster.

Een houten of kunststof dakraam plaatsen

Dakraam plaatsenDaarnaast zijn houten dakramen 5% tot 10% goedkoper dan kunststof dakramen. Een houten dakraam wordt gemaakt van grenenhout en net als ieder ander dakraam beschikt ook een houten dakraam over isolatieglas. Dakramen kunnen ook worden voorzien van elektrische bediening ter waarde van € 400, deze prijs is inclusief handige regensensoren. U heeft bij een dakraam niet alleen veel keuze op het gebied van maatvoering, want u kunt eveneens kiezen voor opties als rolgordijnen en screens.

U heeft op de meeste dakramen 10 jaar garantie, onder deze alinea vindt u de dakramen die worden geleverd door Velux. Gelijk aan het plaatsen van een dakkapel zijn aan het plaatsen van een dakraam evengoed regels verbonden, deze kunt u hier downloaden.

  • GGL: houten tuimelvenster, minimale afmetingen 55 x 78 centimeter.
  • GGU: kunststof tuimelvenster, minimale afmetingen 55 x 78 centimeter.
  • GHL: houten uitzettuimelvenster, minimale afmetingen 55 x 98 centimeter.
  • GPU: kunststof uitzettuimelvenster, minimale afmetingen 55 x 98 centimeter.
  • GGL: houten tuimelvenster, maximale afmetingen 134 x 140 centimeter.
  • GGU: kunststof tuimelvenster, maximale afmetingen 134 x 140 centimeter.
  • GHL: houten uitzettuimelvenster, maximale afmetingen 134 x 98 centimeter.
  • GPU: kunststof uitzettuimelvenster, maximale afmetingen 134 x 140 centimeter.