+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel afwerken

Een dakkapel zorgt voor ruimtewinst op de zolder, maar eigenlijk is het niet meer dan een rechthoekig bouwwerk. Het is wel een bouwwerk dat kan worden aangepast aan uw persoonlijke wensen. Op deze pagina wordt de buitenafwerking van dakkapellen behandeld. U kunt bij een dakkapel kiezen voor een houten, kunststof of zinken afwerking.

Kunststof afwerking dakkapellen

Dakkapel afwerkenU kunt bij een dakkapel kiezen tussen twee soorten kunststof afwerking, de eerste keuze is afwerking met Trespa. Trespa zijn gladde platen en kunnen worden gebruikt aan de zijkanten van de dakkapel en voor het boeiboord. Op dezelfde manier kunt u kiezen voor Keralit, dit zijn de bekende kunststof schroten. Natuurlijk kunnen Trespa en Keralit ook worden gecombineerd, mede door de matchende kleuren. Overigens is Keralit een handelsnaam voor verschillende kunststof producten, zoals schroten en dakrandpanelen. De eigenaar van deze handelsnaam is Heering.

Een dakkapel die met Keralit wordt afgewerkt is iets duurder dan een dakkapel die wordt voorzien van Trespa. Goedkopere alternatieven voor deze materialen worden ook aangeboden. Het alternatief voor Trespa is Plastica, terwijl Vinyplus het alternatief vormt voor de kunststof schroten en dakrandpanelen van Keralit. Net als Keralit is Vinyplus een handelsnaam, deze handelsnaam wordt uitgedragen door Milin. In tegenstelling tot Keralit wordt Vinyplus gemaakt van gerecyclede materialen, maar dit heeft geen negatief effect op de prijs.

Houten en zinken afwerking dakkapellen

Lang niet iedere dakkapel wordt afgewerkt met kunststof. In plaats van kunststof gladde platen kan evengoed worden gekozen voor houten varianten als garantieplex of multiplex. Het alternatief voor kunststof schroten zijn houten rabatdelen van red ceder- of vurenhout. Als u de houten onderdelen alleen laat gronden of niet laat schilderen, dan zijn de kosten van een houten afwerking gelijk aan de kosten van een kunststof afwerking. Het schilderen van een houten dakkapel kost een hoop manuren, dit resulteert in een prijs die honderden euro’s hoger is.

Vroeger werden bijna alle dakkapellen afgewerkt met zink, hier heeft een onderhoudsarm materiaal als kunststof echter verandering in gebracht. De kosten van een zinken dakkapel zijn niet veel hoger dan van een kunststof dakkapel. Waar in het verleden alleen gladde matte zinken platen werden gebruikt, kan nu worden gekozen voor zink met felsbanen of glanzend zink. Daarnaast is zink op maat te maken.