+31 (0)85 - 600 1000

Dakkapel aftimmeren

Bent u niet zo handig, dan kunt u de dakkapel professioneel laten aftimmeren door de dakkapel specialist. Niet iedere dakkapel is hetzelfde, dat geldt evengoed voor het aftimmeren van een dakkapel. Wanneer u een zo goedkoop mogelijke dakkapel willen hebben, dan kunt u de dakkapel niet laten aftimmeren, dan blijven de vurenhouten balken en het isolatiemateriaal van de dakkapel na het plaatsen zichtbaar. Toch kiezen veel mensen wel voor dakkapel aftimmeren met gips- of spaanplaten, hiervan bedragen de kosten € 250 tot € 500.

Zolder verbouwen of toch alleen dakkapel aftimmeren

Dakkapel aftimmerenNaast de binnenkant van de dakkapel kunnen ook de ruimtes rondom de dakkapel worden afgetimmerd. Het behoort namelijk tot de mogelijkheden dat de nieuwe constructiebalken worden weggewerkt met plaatmateriaal en dat de holle ruimtes worden opgevuld met isolatiemateriaal. Uiteraard wordt het prijskaartje van de dakkapel daardoor wel verhoogd, om precies te zijn met € 500 à € 1.000. De meeste dakkapel specialisten kunnen nog meer voor u betekenen, ze kunnen bijvoorbeeld dakramen plaatsen of een kleine zolderverbouwing realiseren.

Tot een kleine zolderverbouwing behoren werkzaamheden als het plaatsen van wanden van Ytong- of Giboblokken, met naar keuze een stompe deur of opdekdeur. De ruimtes onder de dakkapel kunnen worden gebruikt als bergruimte, daarvoor kunt u bijvoorbeeld schuifdeurtjes laten plaatsen. Een grote groep mensen laat het plafond van de dakkapel doorlopen naar het plafond van de kamer, dit kan de dakkapel specialist eveneens voor u verzorgen. Onder deze alinea vindt u een korte opsomming van werkzaamheden die deel uitmaken van dakkapel aftimmeren.

Wat kost een kleine zolderverbouwing of een schuifdeurtje

  • Een kleine zolderverbouwing kost minimaal € 1.000 en maximaal € 2.500.
  • Een schuifdeurtje kost per strekkende meter € 75.
  • Spotjes in het plafond hebben een prijs van € 50 per spotje.
  • Losse elektradozen in het plafond hebben een prijs van € 50 per elektradoos.