+31 (0)85 - 600 1000

Dakbedekking

Bij een pannendak of nokverhogende dakkapel worden dakpannen gebruikt om de dakkapel waterdicht te maken, bij een platdak dakkapel wordt EPDM toegepast. U kunt EPDM het beste vergelijken met de binnenband van een auto, want het is eigenlijk niet meer dan rubber. EPDM wordt aan het platte dak bevestigd met een speciale lijm, deze lijm kan zowel op het dak worden gesmeerd als gespoten. De EPDM hecht alleen aan de lijm als alle zuurstof uit de lijm is verdwenen. Daarnaast ontstaan bobbels onder de EPDM als de lijm te kort heeft gedroogd en dat is niet bepaald een mooi gezicht.

EPDM en bitumen

EPDMVoorheen werd in plaats van EPDM gebruik gemaakt van bitumen en werden er steentjes op het dak gelegd. EPDM is niet alleen goedkoper, maar werkt ook sneller. Dakleer is een andere naam voor bitumen, bitumen is eigenlijk een vloeistof en wordt teruggevonden in ruwe aardolie. Bitumen wordt van ruwe aardolie gescheiden door de olie te verhitten, een proces dat destillatie wordt genoemd. Het is dan ook logisch dat bitumen op het dak van de dakkapel wordt gebrand, omdat het materiaal vloeibaar wordt bij hoge temperaturen.

Kunststof dakbedekking

De meeste dakkapel specialisten betitelen EPDM onterecht als kunststof dakbedekking. Alleen een polyester dakkapel heeft kunststof dakbedekking, deze dakbedekking bestaat uit een combinatie van glasvezelmatten, hars, verharder en coating. De coatinglaag biedt bescherming tegen regen en zon en is in verschillende kleuren leverbaar. Slechts een select gezelschap dakkapel specialisten kan een dakkapel leveren met kunststof dakbedekking.

Kraal en daktrim

KraalNa het aanbrengen van de dakbedekking wordt een kraal of daktrim geplaatst, deze attributen worden aan de zijkanten van het dak van de dakkapel bevestigd. Een kraal is een daklijst van zink, verfraait met een sierlijke krul. Terwijl een daktrim is gemaakt van aluminium, beschikt over rechte hoeken, maar niet over veel franje. De kosten van een kraal zijn vergelijkbaar met de kosten van een daktrim.